B-Hub in Athens-Lima-Santiago

← Back to the Portfolio

Β-Hub Αθήνα

Μετατρέπουμε ένα ισόγειο κατάστημα με πατάρι και γυάλινη γωνιακή πρόσοψη στην λεωφόρο Συγγρού σε κέντρο υποδοχής και εκπαίδευσης οδηγών συμβεβλημένων με εταιρία ηλεκτρονικής εφαρμογής για ταξί. Στο ισόγειο οι διαφορετικές λειτουργίες φιλοξενούνται σε ξεχωριστούς μεγάλους όγκους, γεωμετρικά στερεά που δίνουν την αίσθηση ότι ¨τρυπάν¨ το πατάρι μαζί με τα μεγάλα κυκλικά υποστυλώματα που αποκαλύπτονται στην αδρή μπετονένια μορφή τους. Η σκάλα που αναδιπλούμενη στο πατάρι σχηματίζει το κεντρικό γραφείο και ο μεγάλος καμπύλος χώρος εκπαίδευσης πλέουν πάνω στο σκούρο μπλε βιομηχανικό δάπεδο. Όπως επίσης και τα ελεύθερα τοποθετημένα στον χώρο έπιπλα-στάσεις εξυπηρέτησης των οδηγών/πελατών. Ο φωτισμός ενισχύει την κεντρική ιδέα των ακουμπισμένων απλών στερεών ενώ στην οροφή εκτυλίσσεται ένα δίκτυο εμφανών καλωδιώσεων που ¨στέλνει¨ τα φωτιστικά πάνω από τα ελεύθερα έπιπλα.

υπό κατασκευή

Παράλληλα σχεδιάστηκαν και τα κέντρα οδηγών στην Λίμα του Περού και το Σαντιάγκο της Χιλής. Ζητούμενο είναι η κοινή εταιρική ταυτότητα, αναγνωρίσιμη αλλά και προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χώρων που έχουν επιλεγεί.

Β-Hub Λίμα, Περού

Στην Λίμα η ογκομετρική αντιμετώπιση των ξεχωριστών λειτουργιών υλοποιείται με καμπύλους χώρους από υαλότουβλα. Το ύψος τους είναι ελεύθερο κάτω από την οροφή επιτρέποντας στο φως από τα ανοίγματα σε αυτήν να διαχυθεί συνολικά και στον υπόλοιπο χώρο. Η έλλειψη πλευρικών παραθύρων με θέα αντισταθμίζεται με την τοποθέτηση φυτών πάνω στους τοίχους από υαλότουβλα δίνοντας την αίσθηση ότι η βλάστηση έχει  ξεχειλίσει από τα παράξενα αίθρια. Η σήμανση του πατώματος και του ταβανιού σαν δυο επιφάνειες που οριοθετούν τις γεωμετρίες γίνεται με την χρήση των δυο κύριων χρωμάτων του branding της εταιρίας. Με τον τρόπο αυτό αποτελούν τον ορίζοντα κάθε γραφιστικής παρέμβασης.

υπό κατασκευή

B-Hub Σαντιάγκο, Χιλής

Προσεχώς

————————————————————————————————-

A ground floor store with a loft and a glass angular facade in Sygrou avenue is transformed into a reception-training center for drivers in contract with a company providing an app for taxis. On the ground floor the various functions are accommodated in separate large volumes, geometric solids that give the feeling of “piercing” the loft, along with the large circular columns that are revealed in their rough concrete form. The folding volume beginning from the stairway  forms the central office  in the loft. The large curved education space and the free-standing white furniture float over the dark blue industrial floor. Lighting amplifies the central idea of ​​ simple volumes leaning on the floor while on the ceiling  a network of visible wiring is formed, positioning the lighting fixtures over the free standing furniture.

under construction

Beat company is currently establishing driver’s centers in Athens Greece, Lima Peru and Santiago Chile. The requirement is that all centers have a common corporate identity, recognizable and adapted at the same time to the special characteristics  of the different spaces selected.

B-Hub Lima, Peru

In Lima the volumetric handling of the various  functions is realized with curved spaces of glass block walls. These walls by not reaching the ceiling allow the light from the two back skylights to diffuse throughout the long space. The lack of side windows with view is compensated by the positioning of plants on the glass block walls, giving the feeling that the vegetation has overflowed from these strange atriums. Floor and ceiling surfaces delineate the geometries by using two of the main colours of the branding. This way they form the horizon of any graphic intervention.

under construction

B-Hub Santiago, Chile

coming soon

  • Filed under: commercial