faliro seafront apartment

← Back to the Portfolio

Ο κεντρικός χώρος του διαμερίσματος αποτελείται από δύο ενότητες-ζώνες, τους κύριους χώρους: γραφείο, σαλόνι, τραπεζαρία και τους βοηθητικούς: κουζίνα, εργαστήριο, αποθηκευτικούς χώρους, είσοδο.

Η σύνθεση περιβάλλεται από μια “πλάτη”, τον τοίχο που ξεκινάει από την κουζίνα φτάνει στην είσοδο και καταλήγει πίσω απο την βιβλιοθήκη του γραφείου. O τοίχος αυτός είναι βαμμένος ένα ανοιχτό γκρί.

Απέναντι σ’ αυτον τον τοίχο είναι τα ανοίγματα προς τη θέα. Ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο στοιχεία στέκονται δυο άλλα. Το εργαστήριο, που είναι ένας χώρος με υφή φελλού, και τέσσερα σκούρα γκρί «αντικείμενα».

_Ο τοίχος που χωρίζει τους βοηθητικούς από τους κύριους χώρους.
_Η κολώνα ανάμεσα στα γωνιακά παράθυρα του σαλονιού ώστε να ενισχύθεί οπτικά η ένταση της θέας της θάλασσας. _Σε αντίστιξη η μικρή διακοπή της συνέχειας του γκρί τοίχου-πλάτης” στο σημείο που διπλώνει προς της είσοδο.

_Το φόντο του επίπλου της τηλεόρασης.

Τα τέσσερα αυτά «αντικείμενα» οδηγούν σαν διαδρομή το μάτι από την είσοδο προς τη θέα.

Ο χώρος του εργαστηρίου, που περιβάλλεται από υφή φελλού, βρίσκεται σαν άρθρωση ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι. Η συναρμογή των χώρων επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων που μπορεί να συμβαίνουν στον χώρο αλλα ταυτόχρονα προσφέρει και την διαφοροποίηση των χώρων ανάλογα με τη χρήση τους.

Το έπιπλο της εισόδου, ο πάγκος του εργαστηρίου και το έπιπλο της τηλεόρασης, κατασκευάζονται με την ίδια γλώσσα ξύλινων λεπτομερειών, σε άλλη μια γραμμή της κίνησης απo την είσοδο προς τη θέα.

realized project/υλοποιημένο έργο

 

  • Filed under: housing